Prodaja stanova SIGET novogradnja

Premda smješten izvan centra Zagreba, Siget ima sve što treba jednoj obitelji. Već smo spomenuli da se nalazi u neposrednoj blizini Velesajma, gdje se i u današnje vrijeme održavaju brojni sajmovi i ostala događanja koja plijene pažnju brojnih posjetitelja, poput Interlibera. Pet minuta vožnje dijeli ga od jezera Bundek, omiljenog mnogim šetačima i zaljubljenicima u rekreaciju. Isto toliko minuta, ali pješice od same jezgre naselja, nalazi se jedan od najpoznatijih zagrebačkih shopping centara, Avenue Mall. Blizu susjedne četvrti Trnsko nalazi se prekrasna, prostrana livada, točnije Park mladenaca, oaza mira i zelenila, ali i kvalitetnog čistog zraka zbog brojnog drveća. Sve je više mogućnosti za bicikliste po naselju, pa staze vode do Avenije Dubrovnik i dalje do ostalih naselja Novog Zagreba.

Naselje Siget dio je Novog Zagreba, a od 1999. pripada gradskoj četvrti Novi Zagreb – zapad. Omeđuju ga Trnsko na zapadnom dijelu, Zagrebački velesajam i Avenija Dubrovnik na sjeveru, Sopot na istoku i Podbrežje na jugu. Miran je to kvart, planski izgrađen pred otprilike 60 godina, kojim prolaze dvije tramvajske linije i brojne autobusne linije koje ga povezuju s ostalim novozagrebačkim naseljima, okolicom Zagreba, i naravno, središtem grada. Prvi znak prepoznatljivosti Sigeta je šest nebodera na sjevernom dijelu, kod Avenije Dubrovnik. Te zgrade su među prvim uopće izgrađenima u naselju.

Iako Siget datira još od prve polovice 1960-ih i dobar dio njegovog stanovništva čine starosjedioci i stariji naraštaji, u zadnje vrijeme sve više se pokazuje i kao kvart idealan za mlade obitelji s djecom. Tu, u samom srcu kvarta, nalaze se dječji vrtić Siget i osnovna škola Većeslava Holjevca. Za mlađe odrasle osobe, ili jednostavno sve koji žele naučiti voziti, tu je Autoškola Siget. Tik do Avenije Dubrovnik nalazi se Prekršajni sud, i opet se vraćamo u samo srce naselja, točnije u istoimenu ulicu, Siget, u kojoj se nalaze jedni od najvećih nebodera, brojni kafići i poštanski ured.

Zbog svega navedenoga postepeno se razvija prodaja stanova upravo u Sigetu, te privlači sve više mladih obitelji da odaberu upravo to naselje. Zašto? Praktično je i puno toga se može napraviti blizu mjesta stanovanja, bez da se mora odlaziti u druge dijelove grada. Što se tiče ponude stanova, nudi se za svakoga ponešto. Imamo dvosobne stanove veličine uglavnom od 45-55 m2, imamo veliku ponudu trosobnih stanova, a kupci mogu birati i između više opcija s četiri sobe. Uvijek se može pronaći pokoji stan u neboderima, no trendovi se više okreću zgradama s manje katova. Nismo zaboravili niti na ponudu garaža, što za vaš automobil, ili za neku drugu namjenu. Važan adut pri kupnji stanova novijeg postanka svakako je i kvalitetna gradnja, te garancija na izvedene radove.

U Sigetu se za obitelji sa školarcima nalazi osnovna škola Većeslava Holjevca, jedna od boljih škola u čitavom Zagrebu, s kvalitetnom nastavom i obiljem izvannastavnih aktivnosti, potrebnih da, kako se bliži završetak osnovnoškolskog obrazovanja, djeca otkriju svoj potencijal i da se pripreme za nastavak školovanja. Za manju djecu, tu je dječji vrtić Siget, koji omogućuje opciju cjelodnevnog 10-satnog programa, ali i kraće programe, te program „Djeca u prirodi“. Dakle, Siget uistinu ima ono najvažnije za mlađe uzraste, ali to nije sve.

Također, neki od sadržaja su i Brodarski institut, te Park svetog Križa, u kojem se nalaze istoimena župa i jedna od najljepših crkava Novog Zagreba i šire. Crkva je stara kojih 40-ak godina, a uz nju se nalaze samostan i zvonik visok 33 metra. Svečano je otvorena 1982. Jedinstvena je po tome što se radi o kombinaciji tri objekta: crkve, samostana i zvonika. Vanjske okomite prizme, u unutrašnjosti niše – ukupno njih 74, izdižu se iz zemlje noseći 142 krovne čelične piramidalne istake. Evo, to su najvažniji sadržaji Sigeta, naselja koje polako, ali sigurno, postaje sve popularnije.

Pročitajte više

Prodaja stanova SIGET novogradnja

Premda smješten izvan centra Zagreba, Siget ima sve što treba jednoj obitelji. Već smo spomenuli da se nalazi u neposrednoj blizini Velesajma, gdje se i

Prodaja stanova novogradnja Novi Zagreb

Područje Novog Zagreba dio je Zagreba koji obuhvaća prostor južno od rijeke Save, izgrađen nakon Drugog svjetskog rata. Sastoji se od gradskih četvrti Novi Zagreb