Prodaja stanova Zagreb novogradnja

Glavni grad Hrvatske ujedno je i najnaseljeniji, te kulturno, gospodarsko i političko središte države. Zadnjih desetak godina je također i turističko središte kontinentalne Hrvatske, te uspješno ostavlja snažan dojam na brojne inozemne posjetitelje. Grad je to koji se neprestano mijenja i u kojem nikad nije dosadno. Konstantno se ulaže u infrastrukturu i lakše putovanje njegovim brojnim prometnicama, dom je najvećem i drugom najstarijem sveučilištu u državi, ovdje je smješteno više osnovnih i srednjih škola nego u bilo kojem drugom gradu ili regiji, tu se otvara najviše radnih mjesta, i za mnoge je to prilika da dođu tu, pronađu posao i osiguraju egzistenciju sebi i svojim obiteljima.

Sve navedeno, osim uvjeta obrazovanja, rada i ostalog, prije svega zahtijeva osigurane uvjete za boravak i život. Posljednjih desetak nema tog naselja u gradu koje ne prolazi izgradnju objekata novogradnje, što manjeg, što jačeg intenziteta, ovisno o kvartu. Gradi se na razini cijeloga grada, radi se intenzivno, te je mogućnost izbora stana, ovisno o želji i potrebama, sve veća. Primjerice, već dulje vrijeme najveće gradske četvrti, Trešnjevka i Dubrava, intenzivno i neprekidno su u procesu novogradnje. Nisu jedini kvartovi gdje je to tako.

Novi Zagreb priča je za sebe. Neki njegovi dijelovi počeli su se graditi prije više od 60 godina. Zbog svoje prostranosti i činjenice da obuhvaća puno manjih naselja, poznat je po svoja tri cestovna mosta: centralni Most slobode izgrađen je još krajem 1950-ih, Most mladosti na istočnom dijelu 70-ih godina prošlog stoljeća, dok je na zapadnom dijelu Novog Zagreba Jadranski most pušten u promet pred 40-ak godina. Ti mostovi povezuju Novi Zagreb ne samo od kvarta do kvarta, već i s ostatkom Zagreba, ali i Zagrebačkom županijom i okolnim regijama. Novi Zagreb, ukupno gledano, mirniji je predio koji se zasigurno ne ističe po noćnim klubovima, međutim, ne znači da mora biti manje atraktivan. Baš zbog mirnijeg tempa života sve je privlačniji za dolazak sve većeg broja stanovnika. Riječ jest o mirnijim predjelima, ali Novi Zagreb ipak ima mnogo toga za ponuditi. Od zagrebačkog Velesajma, do Muzeja suvremene umjetnosti, preko Arene centra i Avenua Malla, do Kulturnog centra Travno, jezera Bundek, svatko može naći puno toga za sebe. Od kvarta do kvarta, danas se težište novogradnje prebacuje upravo ovdje. Neka od naselja su: na istočnom dijelu Zapruđe, Sopot, Središće, Utrina, Travno, Dugave, a na zapadnom dijelu Kajzerica, Trokut, Savski gaj, Trnsko i Siget. Svi ovi kvartovi zadnjih desetak godina proživljavaju svoj procvat i novih zgrada je sve više. U maloj prednosti je zapadni predio zbog više sadržaja. U svakom slučaju, potencijal Novog Zagreba po pitanju novih stanova sve je veći i čeka da bude otkriven. To će pomoći da cijeli taj dio Zagreba, svijet za sebe, zablista u novom ruhu.

Pročitajte više

Prodaja stanova SIGET novogradnja

Premda smješten izvan centra Zagreba, Siget ima sve što treba jednoj obitelji. Već smo spomenuli da se nalazi u neposrednoj blizini Velesajma, gdje se i

Prodaja stanova novogradnja Novi Zagreb

Područje Novog Zagreba dio je Zagreba koji obuhvaća prostor južno od rijeke Save, izgrađen nakon Drugog svjetskog rata. Sastoji se od gradskih četvrti Novi Zagreb